februari 20, 2023

Hur hämtar jag i Flensburg?

Sveriges strikta alkohollagar och höga alkoholpriser medför att många vänder sig utomlands för att köpa alkohol. Idag kan du med hjälp av internet beställa på förhand och sedan åka ner till Tyskland eller Danmark och hämta din beställning. På vissa sidor kan du betala frakt för öl från Tyskland för att få hemleverans av öl. 

Om du har beställt billig öl från någon internetsida får du ibland ett bekräftelsemail där det står att du kan hämta dina varor. Om du inte har beställt alkohol på det sättet innan behöver du kanske googla “hur hämtar jag i Flensburg”? Att åka ner till Flensburg i Tyskland och hämta alkohol på ett lager känns förmodligen som ett knepigt projekt, men de flesta företag inkluderar instruktioner för hur du ska göra för att hämta din beställning i Flensburg. 

Hemleverans av öl

Eftersom Systembolaget har begränsade öppettider upplever vissa det som skönt att man kan köpa alkohol 24/7 på internet. Hemsidor har ju alltid öppet. Om du däremot vill komma i kontakt med någon behöver du anpassa dig efter kundtjänstens öppettider. Som alltid när du beställer via internet är det viktigt att kolla upp att företaget har bra omdömen. Vissa sidor erbjuder även olika rabattkoder och kampanjpriser. 

Tänk på att det finns lagar och regler kring hur mycket alkohol det är lagligt att ta in i Sverige som privatperson. Det kan även vara bra att dubbelkolla med ditt valda fraktbolag om de har möjlighet att leverera alkohol, eftersom vissa bolag inte gör detta. Det vore ju synd om ditt paket skickas tillbaka ige