november 12, 2022

Vilka är de gripna artisterna?

Musiker har rykte om sig att vara temperamentsfulla. Att de ibland låter sina passioner ta överhanden är dessutom också allmän kännedom. Så det kommer kanske inte som en överraskning att impulsiviteten hos vissa kända artister ibland leder till polisen griper dem.

Jim Morrison blottar sig som bekant på scen 1969. Och på hemmaplan minns vi rapparen A$AP Rocky som polisen griper för misshandel i Stockholm under 2019.

Dramatiska musiker

Vilka är de gripna artisterna i övrigt? Här är två andra kända exempel från förr och inte så länge sedan:

  • Polisen griper popstjärnan Justin Bieber i Miami Beach i januari 2014 för rattfylleri, våldsamt motstånd och för att ha kört ett fordon utan körkort.
  • År 1938 häktar man Frank Sinatra för brottet ”förförelse”. Anklagelserna lägger man ner när han slutligen betalar sin borgen.

Iran griper berömd sångare

De tidigare exemplen är fall med mindre allvarliga konsekvenser. Nyligen lade dock den iranska sångaren Shervin Hajipur upp en gripande sång på Instagram. Innan den togs bort samma dag så hade Hajipurs låt redan fått mer än 40 miljoner visningar.

Sången handlar om 22-åriga Mahsa Aminis död i polisens förvar den 16 september. Därutöver även om de protester mot regeringen som rasar i landet. Den 29 september griper polisen i Teheran Hajipur, och var han befinner sig är okänt.