mars 3, 2023

Dior Sauvage: Parfym, EDT och EDP

Att Dior Sauvage Parfum började säljas i september 2019 var ingen överraskning. Det franska lyxmärket lanserade Dior Sauvage EDT 2015 och Dior Sauvage EDP 2018. Båda har varit enorma framgångar sedan de lanserades.

Snabbfakta om Dior Sauvage

VarumärkeDior
UtförandenParfum, EDP, EDT, Elixir
AmbassadörJohnny Depp
MålgruppHerr

Sauvage Parfum från Dior till herr

Dior Sauvage Parfum presenteras i samma formade flaska som de två tidigare versionerna, men har en mer elegant nattkänsla med en ogenomskinlig blå nyans och en skrift i silver. Det svarta magnetiska locket är försett med CD-logotypen.

Doftnoter

  • Toppnoter: Bergamott från Kalabrien, mandarin, kardemumma, elemi
  • Hjärtnoter: Ambra, läderackord, Virginia ceder, kanderade hallon, sandelträ från Sri Lanka
  • Basnoter: tonkaböna, papuansk vanilj absolut

Dior Sauvage EDT och EDP

Sauvage EDT är en billigare kultklassiker än EDP – den är ljus, fräsch, lätt att bära och kommer att få många komplimanger. Sauvage EDP kombinerar EDT:s välkända doft-DNA med mörkare, träigare noter. EDP:n har en starkare och mer varaktig doft än Sauvage EDT.

EDT – Dior Sauvage eau de toilette

EDT-doften börjar med en ganska skarp bergamott som får sällskap av kryddig Sichuanpeppar och lugnande lavendel. Det är ganska intensivt, inte så trevligt från början, men det lugnar ner sig och blir mjukare när det går framåt.

EDP – Dior Sauvage eau de parfum

Sauvage EDP börjar med ambroxan-noten som har blivit en tydlig ingrediens i båda dessa dofter. Ambroxan är varm och får sällskap av en trevlig rökig vanilj och mindre lavendel än EDT-versionen.

60 ml, 100 ml eller 200 ml

Du kan köpa Dior Sauvage i parfymflaskor på 60 ml, 100 ml eller 200 ml. Detta gäller för Parfum, EDT och EDP.

Dior Sauvage Elixir

Sauvage Elixir från Dior är en aromatisk doft för män. Detta är en ny doft – Sauvage Elixir lanserades år 2021 efter att doften skapades av Francois Demachy. Toppnoter är kanel, muskot, kardemumma och grapefrukt; mellannot är lavendel; basnoter är lakrits, sandelträ, amber, patchouli och haitiansk vetiver.

Dior Sauvage: Johnny Depp blir Dior-ambassadör

Diors nya fängslande kortfilm och varumärkesaffischer får en ny varumärkesambassadör, Hollywoodhjälten Johnny Depp som presenterar en dramatisk och mystisk look när han flyr staden för att begrava sina smycken i öknen. Den kreativa film uppnår perfekt balans mellan rå vildhet och maskulin sofistikering som doften efterliknar.

Efterfrågan på Dior Sauvage-doften har ökat kraftigt under veckorna sedan rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard inleddes. På bara en månad ökade sökningarna efter denna parfym med 48 procent. Denna siffra ökade till 1,2 miljoner i april. Visningarna av Diors parfymvideor på sociala nätverk ökade också med 63 %. Många kvinnliga fans lämnade också kommentarer där de sa att de skulle köpa herrparfymprodukter för att ge till sina män och älskare i hopp om att bidra med en röst för att stödja Johnny Depp.

Johnny Depp har varit Diors ansikte utåt sedan 2015. Med sin distinkt autentiska charm, tatuerade armar och händer täckta av stensmycken, har Depp fört med sig sin karisma till varumärket och parfymen. Enligt The Guardian fick den kända skådespelaren 5 miljoner dollar för att aktivt medverka i reklamfilmer.

2017, när problemet mellan Depp och hans ex-fru Heard bröt ut, stod Dior också inför beslutet att lämna eller fortsätta samarbetet med skådespelaren. Högklassiga varumärken gillar inte att vara kontroversiella eller ha någon koppling som kan uppröra konsumenterna eller skada varumärkets rykte. När Daily Mail t.ex. publicerade bilder på Kate Moss som inhalerade kokain 2005 uteslöts den brittiska supermodellen från Chanels, Burberrys och H&M:s planerade reklamkampanjer. När Tiger Woods 2009 erkände att han hade en affär, bröts snabbt hans kontrakt med Tag Heuer och Procter & Gamble.

Men efter att rättegången uppmärksammats av media och publik delade Depps fans en rad videor på sociala nätverk där de uppmanade till att köpa parfymer av det franska märket. De beställde produkter från Dior för att tacka varumärket för att de fortfarande samarbetar med skådespelaren, även under en tid då han avvisats av Hollywood.